Mantelzorgbegeleiding

Oók voor jongeren!

Mantelzorgers zijn van alle leeftijden, al heel jong kun je opeens de zorg voor je familie moeten regelen. Dat heb je vaak niet eens direct door, je vindt het heel normaal dat jij veel extra taken doet als je vader, moeder, broer of zus heel erg ziek of hulpbehoevend is. Eigenlijk heb je niet eens door dat je mantelzorger bent.

De zorg die jij voor je naaste levert is dierbaar en welkom, maar je hebt vaak niet door dat het enorm veel impact op jouw prestaties op school of werk heeft. Ook op je leven en je gezondheid kan dit veel invloed hebben. En misschien ervaar je, doordat je niet veel tijd met vrienden kunt doorbrengen, ook vaak eenzaamheid.

Daarom willen we je graag helpen en je laten weten dat het ánders kan. We kunnen zorgen dat jij niet de enige bent die alle zorgen op zich hoeft te nemen. Wij hebben juiste mensen die niet alleen heel goed in hun werk zijn maar ook oog hebben voor jou.

Ook wanneer je ouder bent:

Hoe belangrijk het is voor menselijk welzijn om gezelligheid in huis te hebben, weten wij door ons werk en ervaring maar al te goed. Het gaat bij zorg niet alleen om verpleging en verzorging. Vaak is het gewoon fijn om extra hulp te hebben om het huis netjes te houden, de administratie te doen, hulp bij het werken met de computer of mobiele telefoon, klusjes in huis zoals een lamp vervangen, een schilderij ophangen, van die gewone dingen die je zelf niet zo goed meer kunt.

Samen in de tuin de rozen of de struiken snoeien, even op het terras samen naar de tuin kijken onder het genot van een kopje thee. Of samen naar de winkels om er even uit te zijn. Alles wat het leven aangenamer maakt en wat je niet alleen wil doen, past binnen de mogelijkheden.

Vervangende zorg

Jij wil als mantelzorger ook wel eens de tijd voor jezelf, om even bij te komen van de zware taak op je schouders. Die tijd durf je alleen te nemen als er een vertrouwde persoon is die jouw taken dan overneemt. Zo kun jij even tot rust komen en zonder je zorgen te maken over degene voor jij zoveel doet, even echt ontspannen. Wij bieden je die vervangende zorg, ook bekend als respijtzorg, graag aan. Of je nu een ochtend of middag, een hele dag, een nacht , een weekend vrij wil of op vakantie wil gaan, wij regelen professionele en betrouwbare vervanging voor je.

Palliatieve zorg

Bij de zorg voor je naaste in de laatste levensfase van zijn of haar leven is het belangrijk dat je volledig op je dierbare kunt richten. Juist dan is extra ondersteuning thuis een bijzonder belangrijke vorm van zorg. Dan moet je kunnen rekenen om professionaliteit en compassie. Dit is een zware maar mooie taak waar wij je graag bij helpen alles zo goed mogelijk te verzorgen, zodat je alle tijd voor je naaste hebt. Als je alleen bent, heb je dan toch mensen bij je in de buurt met wie je kunt praten en die goed voor jou en je naaste zorgen.

Belservice, hoe gaat het met je?

Naast de service bij je thuis bieden we ook een belservice, waar cliënten of mantelzorgers mee kunnen bellen voor een praatje of een luisterend oor, net waar je behoefte aan hebt. Je wordt op een vaste afgesproken tijd gebeld, voor jou en je familie een geruststelling om te weten dat er regelmatig contact is.

Waarom klanten voor ons kiezen

Professionele zorg naar wens
24/7 en in heel Nederland
Geen wachtlijsten
Persoonlijk en betrokken
Kleine teams, vaste zorgverleners